#23 YSANDER – FANSENS FAVORIT

Varje säsong får fansen möjlighet att rösta på sin favorit. Fansens Favorit säsongen 2020/2021 är Oskar Ysander och vi fick en pratstund med honom.

Stort grattis till utmärkelsen Fansens Favorit säsongen 2020/2021!

“Stort tack! Det känns fantastiskt roligt, detta är ju den absolut finaste utmärkelsen man kan få! Det är ju fansen man gör detta för och jag håller alla tummar att ni snart är välkomna tillbaka in i arenorna!”

Var du förberedd på utmärkelsen eller kom det som en chock?

“Lite chock. Men ödmjukt tacksam och glad för alla som har röstat på mig!”

Vad tror du är anledningen till att du är Fansens Favorit?

“Jag vill tro och hoppas att jag upplevs som en spelare som alltid ger allt i alla situationer. En slitvarg och kul att fansen uppskattar det – sen gör jag ju mål ibland lite då och då också som säkert bidrar.”

Som spelare i Handbollsligan är du en förebild och idol för många handbollsspelande ungdomar. Vilka är dina bästa råd för en lång handbollskarriär oavsett nivå?

“Försök att hitta glädjen i allt du gör – allt blir enklare (även de jobbigaste av träningar) om man har roligt på vägen. Uppskatta dina lagkamrater och andra runt omkring dig, njut av att få tillhöra ett lagsammanhang. Jag har ju faktiskt slutat en gång och kan direkt säga att det var lagkamraterna och all den glädje man får från dem man saknade mest!”

Låt oss avsluta en prisutdelning med ett klassiskt tacktal. Vem vill du tacka?

“Då vill jag just tacka mina lagkamrater och alla ledare i RIK! En extra tanke till min morfar också som nyligen gick bort – han och mormor har sett nästan alla mina matcher från det att jag började spela, vet att han hade varit stolt!”