Herrarna räckte inte till i Karlskrona!

Matchen börjar lite trevande från båda håll. IFK Karlskrona har lite bättre fart än RIK. RIK har en del tekniska fel, men tack vare ett bra försvar lyckas inte IFK förvalta dessa misstag från bortalaget. Det blir inte mycket mål inledningsvis och efter tio spelade minuter står det 2-2.

Karlskrona spelar stundtals ett högt 3-3-försvar vilket borde passa RIK men de har lite problem att komma till lägen. Lagen följs åt i målprotokollet hela den första halvleken och när domaren blåser av står det 12-11.

I andra halvlek startar RIK starkast och går om i målprotokollet, dock bara med en boll. Lagen följs åt även om det är fördel RIK de första tio minuterna.

Karlskrona går ned på ett lägre försvarsspel och RIK har fortfarande för många tekniska fel. Det är fortfarande ett bra försvar som gör att Karlskrona inte kan nyttja de tekniska fel RIK gör.

RIK känns mer hungriga i andra halvlek, mer sugna på att vinna. Trots det lyckas de inte dra ifrån och med tre minuter kvar av matchen går Karlskrona om och tar ledningen med en boll. RIK har chans till åtminstone ett lika-resultat men sjabblar tyvärr bort möjligheten. Matchen slutar 23-21 och det blir en tuff bussresa hem.

Nu gäller det att ladda om till nästa vecka, då tar vi emot Tyresö på hemmaplan.

I RIK är Carl Hamberg och Anton Gustafsson starkast. Isak Hasanic Holmgren gör även han en bra match.

Slutresultat: 23-21 (12-11)

Målskyttar RIK: Carl Hamberg 5, Anton Gustafsson 5, Anton Schulze 4, Isak Hasanic Holmgren 2, Noel Fagerlin 2, Olle Röken 1, Albin Henriksson 1, Linus Lövgren 1.

Målskyttar Karlskrona: Carl Rollmar 5, Erik Lindskoug 4, Joshua Västerlund 4, Vilde Teglund 4, Jonathan Johansson 2, Karl Malmström 2, Anton Åkesson 1, Rasmus Broman 1.

Domare: Fredrik Johansson & Oliver Quist