Jasmins Zuta tillbaka i Redbergslid

Redbergslids IK är överens med Jasmin Zuta om ett avtal som sträcker sig över tre år.

Sakta men säkert börjar Redbergslids IK nya organisation klarna. Nu har klubben också gjort klart med Jasmin Zuta som kommer få en helt ny roll i klubben.

Jasmin kommer jobba parallellt med sportchefen Tony Larsson kring strategi för klubben i sportsliga frågor gällande rekrytering av spelare och ledare. Det finns en ambition att säkerställa klubbens framtida status som ledande gällande utbildning för spelare och ledare.

Under tiden Jasmin varit borta från oss har vi upplevt att vi saknat någon som kan se våra unga spelare och lägga ner energi och kraft på att säkerställa deras utbildning. Vi har gemensamt med Jasmin utvecklat en helt ny roll vi valt att kalla Strategic Manager. Den innebär att Jasmin har det yttersta ansvaret strukturellt kring individuell utbildning.

Redbergslids IK har en ambition att vara ledande inom svensk handboll gällande utbildning. Ett stort steg mot detta är att säkerställa kompetensen som gör det steget möjligt. I Jasmin har vi en av Sveriges absolut främsta gällande individuell utbildning och skolning. Att få in den kompetensen gör att vi kan arbeta med klubbens mål att klubben ska ha 50% egna produkter i A-laget inom fem år.

– I och med den era RIK nu har för sina fötter har vi sökt efter människor som besitter rätt kvalitéer och en passion att driva klubben vidare. I Jasmin har vi båda de delarna och vi är väldigt stolta att han valt att återigen komma tillbaka till oss. Hans passion och hjärta för klubben är otvivelaktigt och vi ser fram emot att återigen ha honom hos oss, säger Tony Larsson, Redbergslids sportchef.

– Känslomässigt var det en storm när RIK ringde och frågade om jag vara intresserad av att komma tillbaka. Klubben har och kommer alltid betyda oerhört mycket för mig. Att få vara med i en ny era med så mycket härliga ungdomar som finns i föreningen och med en ny frisk fläkt i Marinko, jag ser verkligen fram emot den utmaningen. Jag finner en oerhörd stimulans att få arbeta med Tony Larsson kring strategi för klubben, vi kommer där att driva frågor för att den sportsliga sektionen av RIK ständigt ska ligga i framkant, säger Jasmin Zuta.

Vid frågor ring sportchef Tony Larsson på 0707-229137