Joelsson: “Jag är väldigt nöjd över att jag hamnade i Redbergslid”

Oskar Joelsson har öst in mål i Redbergslid-tröjan sedan Handbollsligan startade. Han var även en av de första spelarna födda på 2000-talet att presentera sig i ligan. Under sommaren gick flyttlasset från Helsingborg till Göteborg för spel i Redbergslid.

Oskar Joelsson kom till Redbergslid inför säsongen efter att han tidigare hade representerat OV Helsingborg i hela sin handbollskarriär. Det var dock inte självklart att det skulle bli handboll för Joelsson. Tidigare spelade han bland annat fotboll och basket innan han testade på handboll när han var tio år.

– Jag kommer inte direkt från en handbollsfamilj som många andra som har spelat handboll sedan de kunde gå. Jag testade på handboll när jag var tio efter att det svenska landslaget spelade något mästerskap. Jag tyckte att det såg roligt ut och då började jag, säger Oskar Joelsson.

Endast sju år efter att Oskar Joelsson testade på handboll, sjutton år gammal, debuterade han med OV Helsingborgs A-lag i Handbollsligan. Han var en av de första spelarna födda på 2000-talet att spela i Handbollsligan.

– Jag började spela handboll i OV Helsingborg och sedan spelade jag där fram tills att jag kom till RIK nu till denna säsongen. Det var jätteroligt att få gå hela vägen från ungdom till A-lag i OV, säger Joelsson och fortsätter:

– Första året i A-laget fick jag inte så mycket speltid utan var mest med på bänken och fick något inhopp då och då. Sedan åkte vi ned till allsvenskan och då fick jag ett år med mer speltid där innan vi gick upp till Handbollsligan igen.

Oskar Joelsson har gjort en fin inledning på sin tid i Redbergslid-tröjan. På de tio första matcherna har 20-åringen gjort 49 mål. Det är mest av alla spelare i Redbergslid och även en åttonde plats i Handbollsligans totala skytteliga.

– Det har gått bra, jag har svårt att vara nöjd med en prestation eftersom det alltid finns saker man kan göra bättre. Men i det stora hela är jag nöjd!

I december förra året blev det klart att Oskar Joelsson skrivit på ett kontrakt med Redbergslid och därmed flyttar från Helsingborg och OV till Göteborg och Redbergslid.

– Jag var öppen för att testa något nytt och Redbergslid kändes väldigt bra. Det är ett bra ställe att utvecklas på, säger Joelsson och fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd över att jag hamnade i Redbergslid. Det är goa gubbar i laget och jag har kommit in bra. Jag trivs bra i Göteborg och vi har en bra gemenskap i laget.

Utanför handbollen studerar Oskar Joelssson till fysioterapeut vid Göteborgs Universitet.

– Hittills har det fungerat väldigt bra att kombinera studierna med handbollen. Sedan vet jag om att det kan bli så att vissa saker kommer att krocka. Men då får jag bara ta ikapp det senare isåfall, säger Joelsson.

Trots att Joelsson spelar handboll på elitnivå och öser in mål i Redbergslidströjan så är handboll ändå inte riktigt favoritsporten.

– Om jag ska vara ärlig så kollar jag knappt på handboll när jag kollar på TV. Det är mest amerikansk fotboll och framförallt basket som gäller. Basket är min favoritsport. Jag går upp varje morgon för att kolla på matcherna i efterhand eftersom den amerikanska ligan spelas på nätterna, säger han och fortsätter:

– Min favoritspelare är LeBron James, så det blir att jag hejar på de lag där han spelar. Så just nu håller jag på Lakers!

Välkommen till Redbergslid Oskar Joelsson och fortsatt lycka till under säsongen!

Fanny Juhlin, fannyjuhlin15@gmail.com