Kostnadsfri utbildning med Suicide Zero

Hösten 2020 uppmärksammade RIK psykisk ohälsa och startade en insamling till Suicide Zero i Loves namn. Insamlingen nådde över 68 000 kr viktigast av allt var att vi började prata med varandra om vårt mående.

Som tack för RIKs stora engagemang och gedigna insamling erbjuds vi i föreningen två kostnadsfria utbildningar. Veckodag och tid är anpassat efter majoritetens önskemål.

LIVSVIKTIGA SNACK
Datum: 24 mars
Tid: 18:30 – 20:00
Plats: Microsoft Teams, möteslänk skickas ut i samband med anmälan.
Anmälan: till info@redbergslid.se senast 22 mars

Tillsammans med Suicide Zero bjuder Redbergslids IK nu in vuxna till denna digitala föreläsning, med fokus på och anpassat material för barn i åldrarna 9-12 år.
Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i organisationens suicidpreventiva arbete. Forskning visar nämligen att ju tidigare barn lär sig att uttrycka sig och prata om känslor, desto bättre klarar de av tonårens och livets stora utmaningar. Föreläsningen är framtagen utifrån materialet i boken ’Livsviktiga snack’ som Suicide Zero skickade ut till 117 500 föräldrar i Sverige i maj 2020. Läs mer på www.livsviktigasnack.se

VÅGA FRÅGA
Datum: 8 april
Tid: 18:30 – 20:00
Plats: Microsoft Teams, möteslänk skickas ut i samband med anmälan.
Anmälan: till info@redbergslid.se senast den 5 april.

Tillsammans med organisationen Suicide Zero bjuder Redbergslids IK nu in spelare, ledare, föräldrar, medlemmar och övriga till en digital Våga Fråga-föreläsning. Vi går igenom fakta och myter om självmord, lär dig känna igen och bli uppmärksammad på varningstecken på psykisk ohälsa och ger dig tips och råd på hur du kan stötta någon i din närhet som har det svårt. Läs mer på www.suicidezero.se/utbildningar.