Linus Lövgren redo för sin första säsong i Handbollsligan

I februari blev det klart att Redbergslid värvat Linus Lövgren från allsvenska Kungälv. Nu gör 20-åringen sin första säsong i Handbollsligan.

Linus Lövgren är född i Tyskland men flyttade till Kungälv som nioåring. Under hela hans liv har handbollen funnits med i bilden.

– Pappa spelade ju när jag var liten, så jag har i princip spelat handboll sedan jag kunde hålla i en boll, berättar Lövgren.

Linus Lövgren debuterade med Kungälvs A-lag redan som 16-åring.

– Jag debuterade med A-laget på en söndag och på träningen dagen efter bröt jag smalbenet och var borta i nio månader, så det var väldigt tråkigt, säger han och fortsätter:

– Just då kändes livet ganska hopplöst, att bli skadad precis när man fått chansen i A-laget. Men nu i efterhand så känner jag ändå att jag lärt mig mycket av det och att det har gett mig mycket som handbollsspelare, berättar han.

När Lövgren var tillbaka från skadan spelade han två säsonger för Kungälvs A-lag innan han i vintras skrev på för Redbergslid.

Linus Lövgrens pappa, Stefan, har tidigare spelat för Redbergslid, så föreningen var inte främmande för vänsternian.

– Eftersom att pappa spelade här när jag var yngre så har jag ju alltid sett Redbergslid som det lag jag hejat på när jag var yngre, så det är väldigt roligt. Det är dock ingen avgörande faktor till varför jag valde att skriva på för just Redbergslid, säger han och fortsätter:

– Jag har pratat mycket med Jasmin och vi har kommit bra överens. Vi har kollat både på individuella mål och även lagmässigt. Jag tycker att Jasmins och Redbergslids sätt att se på handbollen är intressant och något jag står bakom.

Säsongen 2020/21 blir Linus Lövgrens första i den svenska högstaligan, vilket är något han ser mycket fram emot.

– Det är jättekul och spännande att få testa på att spela i Handbollsligan. 

Lövgren har nu tränat en hel försäsong med Redbergslid och även hunnit med att spela de inledande matcherna.

– Alla i laget är härliga individer som är enkla att umgås med både på och utanför planen. Det är en väldigt bra träningsmiljö. Vi har många unga spelare i år men även några äldre och rutinerade och jag tycker att det blir en bra kombo mellan individerna i laget. Vi har ett väldigt härligt gäng, berättar han.

Utanför handboll är det studier som gäller för Linus Lövgren. Han läser just nu affärsutveckling och entreprenörskap första året på Chalmers. Förutom det kan man även hitta honom på golfbanan.

– Jag spelar mycket golf på min fritid, men med tanke på den tid jag lägger ner på golfen så är jag nog för dålig. Men jag tycker att det är roligt, det är skönt att komma ut på banan och tjöta lite om allt och inget med sina vänner. Sedan är det även många i laget som spelar golf, så då kan man spela tillsammans med dem också.

Nu hälsar vi Linus Lövgren välkommen till Redbergslid och fortsatt lycka till under säsongen.

Fanny Juhlin, fannyjuhlin15@gmail.com