LIPOVAC TROR PÅ FARTFYLLD HEMMAPREMIÄR

Efter uttåget ur ATG Svenska Cupen och derbyförlusten mot Önnered ska nu Redbergslid försöka resa sig igen. Under fredagen är det IFK Kristianstad som står för motståndet hemma i Prioritet Serneke Arena.

Mario Lipovac gör nu sin andra säsong i klubben efter återkomsten under förra säsongen. Han själv har ett förflutet i fredagens motståndare IFK Kristianstad men menar att mycket har förändrats sedan han var där senast.
– Jag var där i två år men den enda jag spelat med som är kvar där nu är Philip Henningsson. Det är klart det är kul att möta dem för de är ett topplag och det blir en utmaning men det känns inte jätte speciellt för min egen del, säger Mario Lipovac.

Inför säsongen har Magnus “Bagarn” Johansson utsett två nya lagkaptener för Redbergslid. Det är Mario Lipovac tillsammans med Oliver Wigmark som kommer att bära kaptensanvsaret under säsongen.
–Jag blev väldigt glad när Bagarn frågade. Jag är väl mer kapten under matchen och det är Oliver som tar hand om uppvärmningen. Det är kul, jag har varit i klubben så länge och sedan var jag borta i några säsonger innan jag vände hem och nu får jag det här förtroendet direkt. Det är en ära att få vara kapten för Redbergslid.


Det har gått lite kämpigt för Redbergslid på senaste. Under de senaste veckorna har man åkt ur ATG Svenska Cupen redan i åttondelsfinalen och så sent som i tisdags förlorade man Göteborgsderbyt mot Önnered. Lipovac menar dock att det inte är något för fansen att oroa sig över och att det kommer bli bättre nu när ligan drar igång på allvar.
– När vi mötte Helsingborg i cupen var många i laget skadade eller sjuka. Exempelvis i bortamatchen mot Helsingborg hade vi väl en avbytare på bänken. Vi har haft två tuffa veckor där vi inte kunnat träna ordentligt, vissa träningar har vi fått ställa in på grund av sjukdom. Vissa har varit sjuka, andra
skadade och sedan har folk tagit sin andra vaccindos också så det är lite sådana grejer som spelat in. Nu är vi friska och kan träna ordentligt så det känns bra, säger mittsexan.


Under fredagen väntar hemmapremiär när Redbergslid tar emot IFK Kristianstad. Lipovac tror på en fartfylld match där nyckeln är att få stopp på Skånelagets kontringar.
– Kristianstad är ett lag som vill springa mycket så det gäller att vi har disciplin i vårt anfallsspel och att vi gör det vi kommit överens om, säger han och fortsätter:
– Vi vet ju med oss ungefär när avsluten ska komma i vårt anfallsspel så då gäller det att springa hem och stoppa dem i första- och andrafas, det är deras starkaste vapen. Vi vet att det är ett bra lag med duktiga spelare men vi har inget att förlora, det är bara att köra på, avslutar Mario Lipovac.

Matchen startar 19:00 i Prioritet Serneke Arena och om du ej har möjlighet att ta dig dit så sänds den även på CMore.

Skribent: Fanny Juhlin