Matchrapport, Ystad – RIK 36-33 (14-18)

Vi gör en riktigt bra första halvlek idag där vi har bra tryck i våra löpningar och spelar fyndigt och tålmodigt i anfallsspelet. Det dynamiska försvarsspelet ser lite bättre ut även om det finns en del hål att täta och tydligare samarbete för att lösa M6.

Oskar J, Calle och Szymon är starka framåt, Nacor blir lite bättre för varje vecka och Linus Lövgren fortsätter att slita på ett bra sätt. I den andra halvleken börjar Ystad äta sig ikapp men med 8 minuter kvar bränner vi ett friläge för 4 bollar upp, istället kontrar Ystad och gör mål samtidigt som vi får en utvisning.

Vi får ytterligare två utvisningar och en situation där domarna vänder spelet. När matchen väl ska avgöras har vi inte marginalerna på vår sida idag.

Nu återstår en match i ATG Svenska Cupen och en träningsmatch innan Handbollsligan drar igång den 15 september hemma mot LUGI.

Målskyttar: Calle Hamberg 9, Oskar Joelsson 8, Szymon Dzialakewicz 5, Nacor Medina 4, Ludvig Högberg 3, Linus Lövgren 2, Marko Lasica 1, Mario Lipovac 1