Mikael Franzén, ny huvudtränare i RIK nästa år!

Välkommen tillbaka till RIK, Mikael Franzén!

-Tack så mycket! Jag ser verkligen fram emot detta!

Hur kommer det sig att du tackade ja till detta uppdrag?

-Tony och jag har haft kontakt i flera år och det har inte funnits läge tidigare. Nu går mitt kontrakt ut i Alingsås och då kändes det rätt. RIK ligger mig gott om hjärtat och jag kommer att utföra mitt uppdrag oavsett vilken division RIK ligger i. Det kommer att bli en kul utmaning!

RIK och ”Frasse” har kommit överens om ett avtal som sträcker sig över tre år.

-Jag vet att det kommer att krävas ett hårt jobb. Men det är inte heller ett enmansjobb. Det finns många engagerade personer i RIK och jag hoppas att vi kan sluta upp tillsammans för jag ser verkligen potential i klubben.

Vad kan du bidra med i din roll som tränare?

-Jag gillar att skapa en utvecklande miljö och jag skulle vilja säga att jag är bra på det också. Jag har tidigare varit i föreningar där det finns utmaningar och vet att det krävs ett hårt jobb för att komma på fötter igen.

Kommer du att göra något mer i klubben eller bara fokusera på herrlaget?

-Jag kommer i första hand att vara huvudtränare men kommer också att jobba med klubben och dess utveckling. RIK måste bygga en organisation som kan hålla på sikt.  

Tony Larsson, klubbchef i RIK, om att ha Mikael Franzén i ledarstaben nästa år:

-Vi är verkligen glada och stolta över att Frasse kommer tillbaka till RIK. Frasse har varit överst på vår lista i många år. Inte bara för den fantastiska tränare som han är utan också för människan och strategen som finns inom honom. Tillsammans är vi fast beslutna vad som krävs för att få RIK tillbaka till eliten och hur vi ska jobba med utbildning och utveckling av unga spelare. 

Vi hälsar Mikael Franzén varmt välkommen tillbaka till RIK, men nu i en annan roll!