Rapport från träningslägret

Under V.31 så befann sig vårt A-lag på träningsläger i Danmark där både träningar och matcher skulle avverkas. Träningslägret anordnades samtidigt som den stora handbollsfestivalen Generation Handball i Ålborg ägde rum och våra matcher blev ett inslag av flera uppvisningsmatcher som spelades under veckans gång.

Det stora fokuset under veckan var träning och truppen har fått vänja sig vid hög belastning och stora antal träningstimmar. När vi summerar lägret så kan vi se att truppen genomförde 15 träningspass pass, tre träningsmatcher och två teoripass som en del av förberedelserna för ATG Svenska Cupen och Handbollsligan.

I planeringen så låg tre pass per dag inlagda där vi körde både kondition, styrka och handboll beroende på hur våra matcher låg. Vi fick också möjlighet att träningsspela mot Mors Thy Handbold (DK), Skive (DK) och Närbö (NO). Vi fick bra genomkörare mot lag som spelar en annan typ av handboll och det bjöds på högt tempo i matcherna vilket är värdefullt att träna på. Matcherna gav oss två förluster och ett kryss. Dessa typer av matcher är resultatet sekundärt och fokus ligger på att testa olika spelarkonstellationer och få matcher i benen på spelarna. Dock är det alltid gott för självförtroendet att få med sig lite vinster.

Mors Thy Handbold – Redbergslids IK 33–28

Skive – Redbergslids IK 28 – 28

Redbergslids IK – Närbö 32 – 33

Som tur är får killarna nya möjligheter att jaga nya vinster redan i helgen då truppen på torsdag reser till Norge där fyra nya matcher väntar som blir det sista genrepet innan ATG Svenska Cupen sätter i gång då vi möter VästeråsIrsta HF borta den 17 augusti 19.00.