RIK <3 Suicide Zero

TILL MINNE AV LOVE

Ifjol gick fd. juniorspelaren Love Olind Gruden bort genom suicid. En sorglig tragedi som fick oss alla i föreningen – spelare, ledare, personal och medlemmar att känna. Tillsammans gick vi ihop och talade om vårt mående och våra känslor.

För att belysa problemet kring psykisk ohälsa spelade vi en match i Handbollsligan tillägnad temat. Vi samlade också in pengar till Suicide Zero, över 68 000 kr blev det då. Men det viktigaste av allt var att vi pratade och lyssnade på varandra.

Saknaden av Love är fortfarande stor och den psykiska ohälsan bland befolkningen är fortfarande hög och ännu finns det en tabu att prata om det. Därför genomför vi ännu en temamatch med psykisk ohälsa, till minnet av Love och där vi samlar in pengar till Suicide Zero. 

FLERÅRIGT SAMARBETE

Förra årets kampanj uppmärksammades av Suicide Zero och vi har nu inlett ett flerårigt samarbete. Samarbetet innebär bl.a. att vi uppmärksammar psykisk ohälsa i samband med match, att vi syns på varandras plattformar och att vi kan utbilda våra medlemmar – spelare, ledare och föräldrar.

RIK SAMLAR IN PENGAR TILL SUICIDE ZERO

Genom gåvor från allmänheten och företag kan Suicide Zero fortsätta bedriva sitt arbete. Arbetet handlar om kunskapsspridning, påverkansarbete och att minska stigmatiseringen som allt mynnar ut i visionen om ett samhälle fritt från självmord.

Tryck här för att nå insamlingen.