RIK nära kvalplats efter vinst mot Lugi

Under onsdagskvällen ställdes Redbergslid mot Lugi i grundseriens sista hemmamatch. 

Inför matchen låg Redbergslid på en trettonde plats i tabellen och var endast målskillnad ifrån platsen som innebär direktnedflyttning. Göteborgslaget var alltså i stort behov av poäng för att gå upp till en kvalplats istället för direktnedflyttning till allsvenskan.

Redbergslid fick kämpa i motvind tidigt in i matchen efter att Oskar Joelsson åkt på en tvåminuters utvisning i matchinledningen efter att ha gjort ned Lugis Isak Persson på kanten. I samma sekvens dömdes även straff till Lugi och Persson själv kunde göra matchens första mål från straffpunkten. Därefter kunde även Lugi utöka ledningen till 0–2 i ett öppet Redbergslidsmål.

När Redbergslid efter två minuter blev fulltaligt kunde Elliot Stenmalm skjuta in hemmalagets första mål i matchen.

Vid femton minuter spelade av den första halvleken kunde Redbergslid komma ikapp Lugi efter att Kristian Zetterlund kvitterat i öppet mål. Sedan kunde Redbergslid för första gången i matchen även gå upp i ledning efter att Elliot Stenmalm gjort mål, även han utan en Lugimålvakt i vägen. Då begärde Lugitränaren Marc Uhd matchens första timeout.

Redbergslid kunde för första gången i matchen gå upp i en tvåmålsledning när tjugo minuter var spelade efter ett kontringsmål av Oliver Wigmark vilket innebar 14–12 till hemmalaget. Därefter kunde Elliot Stenmalm även utöka Redbergslids ledning till tre bollar och Lugi tog sin andra timeout i matchen.

När den första halvleken var färdigspelad var ställningen 18–16 till hemmalagets fördel.

I den andra halvleken stod Redbergslid för det första målet efter att Elliot Stenmalm dundrat in sitt sjunde mål i matchen. Därefter stod Kristian Zetterlund för en fin dubbelräddning vilket bäddade för att Redbergslid i anfallet efter kunde gå upp i en ledning med fyra bollar genom Ludvig Högberg. Kort därefter kunde även Kristian Zetterlund göra två rakal i öppet mål och en sexbollars ledning var ett faktum. Då tog Lugi sin sista timeout i matchen.

Även den andra halvleken var inledningsvis väldigt målrik och det var stundvis mål i nästan varje anfall. Redbergslid hade dock greppet om matchen och släppte aldrig riktigt in Lugi.

Med tolv minuter kvar av matchen åkte Lugi på en dubbelutvisning. Först var det Rasmus Nilsson som fick sätta sig två minuter på bänken och vid samma sekvens drog även Lugitränaren Marc Uhd på sig en utvisning. Under dessa två minuter lyckades Redbergslid pricka in ett mål genom Anton Gustavsson.

I slutminuterna av matchen stod Kristian Zetterlund för några mycket viktiga räddningar i Redbergslids mål.

Med fem minuter kvar att spela var hemmalaget i ledning med 31–27 och Lugi spelade nu ett högt man-man försvar i hopp om att komma ikapp hemmalaget. Redbergslid kunde dock hålla Lugi på avstånd och tillslut vinna matchen med 32–29

Oliver Wigmark stod för en fin prestation och lyckades göra fem mål framåt.

– Det är en rolig match samtidigt som den är väldigt tråkig att spela. Det är jobbigt med lag som spelar sju mot sex för man är i underläge hela tiden. Men idag vann vi och jag är skitglad över det, säger Wigmark och fortsätter:

– När man möter lag som spelar med sju utespelare kan allt hända. I början satte de alla skott och linjeinspel rätt men sedan kommer det några misstag och då gäller det att utnyttja dem. Jag tycker att vi gjorde det på ett bra sätt idag och det var därför vi kom ikapp och gick om.

På lördag ställs Redbergslid i en oerhört viktig match mot Aranäs i kampen om att knipa en kvalplats.

– Imorgon blir det återhämtning och på fredag blir det video för att kolla på hur de spelar. Det kommer bli en riktig krigarmatch mot Aranäs, de har allt att spela för, avslutar Wigmark.

Målskyttar Redbergslid: Elliot Stenmalm 9, Oliver Wigmark 5, Oskar Joelsson 4, Ludvig Högberg 4, Anton Gustafsson 3, Kristian Zetterlund 3, Tobias Johansson 2, Eric Forsell Schefvert 1, Oskar Ysander 1

Fanny Juhlin

Bilden är från en tidigare match mot Guif. Foto: Tommy Holl