Seger för damerna i årets längsta match!

Söndag och match mot HK Lidköping klockan 17.30. Det var upplagt för en tidig kväll för damerna. Tji fick dem!

Lidköping kom till Lundenhallen med svarta matchtröjor. Deras tränare fick då ta en tripp till Allum för att köpa andra tröjor, och matchen startade femton minuter efter utsatt tid.

Matchen börjar lite trevande och det är det nu orangea Lidköping som tar tag i taktpinnen och leder med 7-4 innan RIK vaknar. Därefter gör RIK nio raka mål och kan till slut gå på halvtidspaus med ledning med 15-9.

Man kan tro att det ska räcka med att matchen startar femton minuter för sent. Men nej, Profixio ville ha med ett ord i matchen. Vid flera tillfällen fick matchen pausas för att systemet inte fungerade. Lägg därtill skador på båda lagen och det blev en vääldigt lång match.

RIK har, i vanlig ordning, ett stabilt försvar som leder till många kontringar och mycket tryck framåt. Det testas flera olika spelsätt och hela laget är med och bidrar till segern. Det var också kul att se att Smidje även kan styra spelet framåt, plus att hon är en säker straffskytt. Ida Espling-Ek ska också ha stor eloge som agerade sjuksköterska under matchen vid flera tillfällen. Vi hoppas att det inte var allt för allvarliga skador

Slutresultat: 33-17 (15-9)

Målskyttar RIK: Annica Smidje 8, Ida Espling-Ek 5, Matilda Rosblad 5, Selma Maderner 4, Märta Tilly 4, Josefine Rudvall 3, Julia Bjerkesjö Dahlberg 2, Fanny Lindström 2.

Målskyttar Lidköping: Anna Handfast 6, Tilde Jacobsen 6, Ella Cardell 3, Elli Oldin 1, Elina Forsell 1.

Domare: Pierre Palmqvist & Torgny Berggren