Seger för herrarna i ATG Svenska Cupen!

Det var underläge som gällde i andra matchen som innebar att vi var tvungna att vinna med två mål. Stekande sol utanför och hamburgare, BMW och GoSol – vilket gav en härlig inramning på det som väntade inne i Lundenhallen.

Kropps fortsatte att spela sitt 7-6 och drog ner på tempo. RIK försökte öka tempot den här matchen och det gav utdelning med att vi i hela matchen förde densamma.

Framåt försökte RIK ändra några detaljer och det blev matchavgörande i denna match vilket är roligt. Några stressiga minuter i första halvlek gjorde att RIK inte kunde dra ifrån mer, men de fick sista målet och var i ledning i halvtid med 15-14. Elva insläppta i uppställt måste ses som väl godkänt. Det kändes lite bättre bakåt idag och även idag var Lukas Rådberg duktig, dessutom två mål i öppet mål vilket vi inte fick senast. Här bidrog även Axel med ett snyggt långskott. Det var lite det som var skillnaden idag. Kropps fick inte lika bra utdelning på sitt 7-6 och det var helt avgörande denna afton.

Dessutom visade Isak Hasanic fint spelhumör och skytte i denna match. Sen är det alltid fint att ha många målskyttar och fin spridning – hela tio målskyttar är bra. Kropps är luriga och kommer vara en av motståndarna i division 1 som vi får fightas rejält med. De hade inte med sitt senaste nyförvärv från Alingsås HK – Adam Jöhnsson som kommer vara ett väldigt fint tillskott.  

Bästa spelare i Kroppskultur blev Axel Blidner och i hemmalaget Lukas Rådberg. 

Nu fortsätter vi arbeta hårt för att hitta lite bättre linjer i vårt spel och på så sätt även ta bort en hel del tekniska fel.

Tack för att ni kom och stöttade oss! Nu kan vi se fram emot två riktigt fina hemmamatcher i augusti mot Handbollsliganlag eller Allsvenska lag i Svenska cupens gruppspel.

Slutresultat: 30-25 (15-14)

Målskyttar RIK: Isak Hasanic Holmgren 8, Anton Schulze 8, David Johansson 2, Calle Rydén 2, Theodor Kapnias Olsson 2, Colin Lundström 2, Lukas Rådberg 2, Anton Gustafsson 1, Axel Winström 1, Carl Hamberg 1, Noel Fagerlin 1.

Målskyttar Kroppskultur: William Noord 5, Håkan Hekmati 4, Albin Svensson 4, Filip Pettersson 4, Joakim Danling 4, Patrik Sandberg 3, Philip Karlefäldt 1.

Domare: Björn Katzmann & Markus Sandberg