STENMALM ÅTTAMÅLSSKYTT NÄR GUIF BESEGRADES

Under måndagseftermiddagen begav sig Redbergslid till Eskilstuna för match mot Guif. Inför matchen låg Redbergslid på en elfte plats i tabellen, endast tre poäng bakom Guif som inför matchen låg åtta. RIK kom till matchen med en vinst i bagaget efter att senast ha besegrat Önnered i Göteborgsderbyt.

Saknades i Redbergslids trupp gjorde Eric Forsell Schefvert, han ersattes av 18-årige Filip Söderström som därmed fick vara med på sin första match med A-laget.

Guifs Rickard Åkerman gjorde matchens första mål i det första anfallet. Därefter kunde Redbergslid göra tre raka mål. Guif hade problem att få stopp på Redbergslids anfallsspel där Elliot Stenmalm flera gånger hittade in till Oskar Ysander som kunde utöka Redbergslids ledning. 

Efter tio minuter spelade var ställningen 3-6 till de vita eleganterna, då hade Oskar Ysander gjort hälften av målen och hemmalaget tog timeout.

Guif slarvade mycket i sitt anfallsspel vilket öppnade upp för snabba och enkla mål för Redbergslid.

Efter fjorton minuter spelade åkte Elliot Stenmalm på en tvåminuters utvisning efter att ha gjort ned Eric Johansson i försvar. Guif fortsatte dock att slarva i anfallsspelet och RIK kunde spela av den utvisningen utan några mål i baken.

Vid tjugo minuter spelade åkte Guif på sin första utvisning i matchen och det var Redbergslids tur att spela med en man mer på banan. Då trampade Oskar Joelsson igenom Guifs försvarsspel och gjorde mål, samtidigt som den före detta RIK-spelaren Melker Norrman blev utvisad. Nu fick RIK chansen att spela med två man mer i över en och en halv minut. Guif lyckades att spela av dessa utvisningar på ett bra sätt och endast släppa in ett mål.

RIK fortsatte att trycka på i anfall och göra snabba, enkla mål på Guifspelarnas misstag.

Bakåt hade RIK svårt att få stopp på Guifs Eric Johansson som i den första halvleken lyckades göra fyra mål, en tredjedel av hemmalagets totala målskörd.

När halva matchen var spelad var ställningen 12-17 till Redbergslids fördel. Bästa RIK-målskytt i den första halvleken var Elliot Stenmalm med fyra fullträffar.

I den andra halvleken kom hemmalaget ut med mer energi än vad de hade i den första. RIK hade fortsatt svårt att få stopp på Guifs Eric Johansson som fortsatte att göra mål för Eskilstunalaget.

Efter åtta minuter av den andra halvleken begärde Jasmin Zuta timeout efter att Guif reducerat till 19-20. Direkt efter timeouten kunde dock Guifs Andreas Windahl kvittera för hemmalaget.

Vid tio minuter spelade av den andra halvleken var det mål i nästan varje anfall åt bägge håll. Guif fortsatte jaga och kvittera samtidigt som Redbergslid tog tillbaka sin ledning i anfallet efter.

I mitten av den andra halvleken kunde Guif ta ledningen i matchen för första gången sedan inledningen av matchen, men den glädjen blev kortvarig. Två raka mål från RIK och mesta mästarna var åter i ledning med en boll. 

Kristian Zetterlund stod bra mellan stolparna matchen igenom och var en stor anledning till att Redbergslid kunde hålla undan och tillslut vinna matchen med en boll. Slutresultatet skrevs 31-32 till Redbergslids fördel.

Bästa spelare i RIK blev Elliot Stenmalm med åtta fullträffar.

– Det är kul att få göra åtta mål och bidra till laget, men det viktigaste var såklart att vi vann, säger Stenmalm och fortsätter:

– Vi spelar ett väldigt bra försvarsspel matchen igenom vilket gjorde att vi kunde göra några enkla kontringsmål. Sedan blev det lite tuffare i den andra halvleken, men vi hade ett bra tålamod matchen igenom vilket är den stora orsaken till att vi vann.

Nästa match spelas hemma mot IFK Ystad onsdagen den 25:e november.

– Vi ska fortsätta att träna hårt och göra vår grej, och sedan spela lite fotboll på uppvärmningen såklart, avlutar Stenmalm och ler.’

Fanny Juhlin, fannyjuhlin15@gmail.com