Var med och starta om RIK!

I Redbergslids IK tränar och spelar över 800 barn och ungdomar handboll varje vecka. Dessutom når vi över 6000 barn i årskurserna 2–5 genom skolhandbollen och vårt hållbarhetsarbete Good Life som stöttar ungdomar i att ha träning som en del av vardagen. Vår breddverksamhet sträcker sig ända upp i långsiktiga elitsatsningar både på herr- och damsidan. Vårt nya unga herrlag satsar hårt i herrallsvenskan och klubbens satsning på damsidan ger frukt där damlaget firar idel framgångar i division två.

Efter degraderingen på herrsidan och ett historiskt dåligt bokslut, -7.5 mkr, arbetar nu en till stor del ny styrelse och en ny organisation stenhårt med att sätta en struktur för att få RIK på rätt köl igen. Vår målsättning är att lägga en stabil grund för att långsiktigt bygga verksamheten med en bredd där handbollen kan finnas med under hela livet, från handbollsskola till seniorverksamhet både på elit- och motionsnivå. Idag är våra yngsta handbollsspelare tre år och vi ser ett stort intresse av att spela handboll.  

Klubbens hårda arbete har äntligen uppmärksammats av Göteborgs stad där kommunstyrelsen i oktober 2023 valde att bevilja 4 miljoner kronor till RIK som kompensation för det ekonomiska bortfall som rivningen av Lisebergshallen 2019 åsamkat klubben.

Dock har den ekonomiska ryggsäcken efter rivningen av Lisebergshallen och Covid-19 följt av inflation och höga räntor varit oerhört tuff att bära för oss och kompensationen från Göteborgs stad tar oss inte ända fram. Vi vill rensa rent och klubben har som målsättning att ha en ekonomi i balans till sommaren 2024. Vi har startat en resa mot framtidens RIK, en klubb med gamla anor som tar ansvar även för framtidens idrottande. Vi vill ha din hjälp för att fullborda den resan! Därför vill vi nu ha med dig, stor som liten bidragsgivare, eller ny partner, på resan!

Vill du vara med på resan och ge ett bidrag? Swisha valfritt belopp till 123 526 49 24.

Vill du vara med på resan och bli partner till RIK? Kontakta info@redbergslid.se.