VÄRldsunik manifestation från svensk handboll

Världsunik manifestation från Svensk Handboll!

Under de kommande veckorna kommer alla lagen i SHE och Handbollsligan spela matcher till förmån för våra barn och ungdomar. Denna satsning på samhället går under parollen #viställerupp. Alla klubbarna kommer att spela i specialdesignade tröjor med #viställerupp-symbolen för att manifestera klubbarnas samhällsengagemang.

– Som vd för Handbollsligan och SHE är jag mycket stolt över denna satsning. Det här är en världsunik manifestation eftersom den innefattar alla 26 lagen på både dam- och herrsidan, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll som driver Handbollsligan och SHE.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete för barn och unga inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Det kan vara skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända, aktiviteter för barn med funktionsvariationer och handbollsträning för tusentals barn och ungdomar. Totalt genomför klubbarna 70 000 aktiviteter vilket motsvarar 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.

Varje klubb har en lokal ambassadör för #viställerupp och nationellt har vi tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över de nationella ambassadörerna Tobias Karlsson, Loui Sand och Sabina Jacobsen. #viställerupp är en långsiktig satsning på att stärka barn och ungdomar som inleddes under våren 2019.

För vidare frågor om #viställerupp:
Peter Gentzel
Vd, Svensk Elithandboll
+46 733 465 468
peter.gentzel@elithandboll.se

För vidare frågor om RIKs samhällsengagemang:
Ann Filipsson
ann.filipsson@redbergslid.se