Viktig seger för damerna ikväll!

Precis som väntat blev det en ganska tight och lite smågrinig match. Lagen följs åt i målprotokollet i princip hela vägen. Matchen präglas av bra försvar- och målvaktspel från båda lagen. Efter första halvlek leder Önnerediterna med en boll. 

I den andra halvleken märker man mer och mer att Önnerediterna blir trötta, RIK har en bredare bänk för dagen och kan rulla på lite fler spelare. Efter cirka 40 minuter går Önnerediterna över i 4-2 spel, det blir avgörande för hemmalaget. Man drar ifrån och vinner de sista 20 min med 10-5 och till slut matchen med 24-20. Det va ingen direkt tempostark match, däremot bra försvar och målvaktspel och en del fina individuella prestationer. När det väl skulle avgöras var RIK starkare, hade fler matchvinnare och vinner rättvist till slut.

Detta var kanske framförallt en lagseger men Smidjes försvarsspel varvat med några mål och assist var vackert att se. Extra plus även till Märta och Jossan som lirade härligt på niometer. Emma är stabil i kassen hela matchen. 

Slutresultat: 24-20 (11-12)

Målskyttar RIK: Ebba Gustafsson 7, Märta Tilly 4, Ida Espling-Ek 3, Josefine Rudvall 3, Julia Bjerkesjö 2, Annica Smidje 2, Anne Lind 2, Matilda Rosblad 1.

Målskyttar Önnerediterna: Ulrika Lande 9, Emma Oden 4, Linnea Lang 3, Tyra Rydén 2, Svea Sandgren 1, Lilja Olsbo 1.

Domare: Casper Axell & Richard Nordlund