Eleganterna behöver dig - både ekonomiskt och ditt engagemang!

Redbergslids IK herrlag, med stolt historia från 1916, befinner sig just nu i Sveriges tredjedivision – Division 1 Södra.
Damerna har gjort en omvänd resa och befinner sig också i Division 1 södra efter en imponerande säsong.

KM

Redbergslids IK har haft några riktigt tunga år, både på planen och vid sidan av när det kommer till ekonomi. Under många år har dock vår ungdomssektion växt sig starkare för varje år. Det gäller både på flick- och pojksidan – över 700 aktiva är vi inför denna säsong. Vi kämpar nu för att växa ihop som förening och skapa oss förutsättningar för att utmana på riktigt i Svensk handboll igen både på Ungdom och Elit.

Förra året gjorde vi en förlust på 7,8 miljoner kronor och uppförsbacken inför den gångna säsongen var gigantisk. Det är en enorm resa som gjorts och vi vill fortsätta kämpa. Vi har fortfarande stora skulder på några miljoner men de är nu ”snälla” skulder till privatpersoner, och de är räntefria.
Vi fortsätter dessutom att ha en bra dialog med Handboll Väst och Göteborgs Kommun där har vi en aggressiv avbetalningsplan.

Vi är väl medvetna om att vi under de senaste åren varit ute med håven några gånger och för att släcka bränder. Nu vi vill skapa förutsättningar för att även kunna ta oss ur ”tredjedivisionen” ekonomiskt. Vår målbild är att vi inom några år ska ha pengar på kontot för att skapa lugn och ro kortsiktigt. Det gör att vi i förlängningen kan ta bättre, längre strategiska beslut.

Återigen är det allvar och vi behöver pengar för att ta kliv framåt och för att betala skulder. Samtidigt vill vi också få föreningen till att växa inför framtiden genom nya medlemmar in i föreningen. Föreningsdemokrati och många som bryr sig är extremt viktigt för alla föreningar. Det är dels för en god sak och för att vår fina förening ska skina som en handbollsförening igen – och det utan skriverier om vår ekonomi.

Vi tänker såhär

Vi hoppas att du, som gammal RIK:are vill vara med att stötta och bygga upp vår förening igen. Det finns många bra saker som redan är på plats, men vi behöver bli fler och få fler bra saker på plats. Från klubbens håll kommer vi att vara tydliga och transparenta med om hur det går. Vill ni att vi ringer och berättar hur läget går gör vi gärna det – eller varför inte ta en fika med oss?

Du är varmt välkommen att bidra till att Mesta Mästarna blir framgångsRIKa igen!

Mikael Franzén | Jerry Hallbäck
0707-571338 | 0723-635170