Information om herrarnas trupp

I sociala medier har vi nu under några veckor presenterat spelare för spelare och nu är det dags för en sammanställning. 

Vår målsättning, sedan jag (Mikael Franzén) skrev på i slutet på nådens år 2023, var att behålla så många som möjligt och lägga ut lite krokar på eventuella positioner som vi skulle tappa vid degradering. Redan dagen efter degradering samlade jag och Jerry Hallbäck killarna på vårt nya kansli vid Prioritet Serneke Arena. Stämningen var sådär givetvis men vi förklarade vad vi ville göra med den här föreningen/laget och varför det var viktigt att vi bara ville ha spelare som vill vara kvar. Budskapet var att de fick en vecka på sig att bestämma sig för att stanna kvar i föreningen. Alla kontrakt revs vid degradering så vi hade ett gediget arbete att göra för att bygga en ny trupp. Men som sagt; för oss var det viktigt att hjärtat tillhörde RIK och att de ville hjälpa den finaste av föreningar att klättra i seriesystemet. Och därmed också starta resan att skapa och bygga ett vinnande lag igen. 

Gensvaret var otroligt och de flesta spelare var på plats redan efter en vecka med muntliga ja. Sedan har herrlaget arbetat med att bygga ett lag som skall träna som ett Handbollsliga lag. Fys är prioriterat under denna period för att skapa en bra grund så att vi kan spela den handboll som vi vill spela. Här har vi sedan 15 april kört tre fyspass i veckan med kondition som prio. På det har det byggts försvarsspel på tisdagar och anfallsspel på torsdagar. Dessutom har vi tagit oss vidare i Svenska cupen efter total seger i dubbelmöte mot vår kommande div 1 kollega Kroppskultur. Herrarna får nu i augusti i ett gruppspel möta Handbollsligalagen Skövde och Skånela samt Allsvenska laget Tumba innan vår mäktiga serie drar igång 28 – 29 september borta mot Örebro. 

Mer info om våra spelare kommer senare men såhär kommer Redbergslids IK mönstra sin trupp inför säsongen 24 – 25.

Målvakter
Adam Krantz, Axel Winström, Jack Skog 

Vänstersex
Anton Schultze, Noah Larsson, Colin Lundström 

Högersex
Calle Hamberg, David Johansson, Elias Nordblom, Fabio Silva Pereira

Mittsex
Noel Fagerlin, Elliot Ziba, Oscar Orwallius 

Vänsternio
Isak Hasanic Holmgren, Luka Cvjetkovic, Lukas Rådberg, Theo Kapnias Olsson 

Mittnio
Linus Lövgren, Anton Gustavsson 

Högernio
Calle Rydén, Helmer Jönsson, Vlado Pusic

Huvudtränare
Mikael Franzén

Assisterande
Jasmin Zuta

Målvaktstränare
Fikret Handan

Lagledare material
Bengt Svahn

Fystränare
Jarkko Kortelainen

Kanttränare
Pär Jilsén

Fysiokoordinator
Lisa Voge

Lagläkare
Malin Carling

Sjukgymnast
Anna Lekebo – IFK Kliniken   

Sportgrupp  senior– (struktur – bollplank)
Jerry Hallbäck, Reine Pedersen

Övrigt
Albin Henriksson (klubb ej klar).
Erik Karelius slutar
Olle Röken lämnar för HK Varberg
Tage Barne lämnar för Kungälvs HK 

Vi är otroligt stolta över att så många väljer att stanna kvar i Redbergslids IK och att de är beredda att lägga ner mycket tid och hårt arbete för att ta oss tillbaka till först och främst Allsvenskan igen. Vi vet att det kommer bli årets match för de flesta av motståndarna och att det är otroligt svårt att vinna en serie. Men truppen är fast beslutna att skapa de marginaler som behövs genom att skapa ett spel som håller och en fysik som gör att de utvecklas i detsamma. 

Väl mött till en ny säsong och snart släpps Säsongskorten, så håll utkik! För den här serien och NYA Redbergslids IK vill ni inte missa denna säsong! Handboll skall ses Live!

Ps. Vi har fått in över 50 nya stödmedlemmar i 500 eller 1621 klubben (Tack igen härliga ni!), men vi blir gärna fler 123 246 06 08 är swishnumret för att bygga nya RIK starkare mot framtiden.

//Mikael Franzén