Kära medlemmar, fans volontärer och partners samt alla ni andra som har ett intresse för Redbergslids IK.

Dessa rader är otroligt svåra att skriva då vi alla går igenom en enorm känslostorm för tillfället och vi kommer att försöka balansera och väga våra ord för att på ett respektfullt sätt omfamna situationen som vi just nu befinner oss.

31/3–2023 var dagen då historia skulle skrivas och dessvärre kom rubrikerna att bli svarta. För första gången på 40 år kommer vi inte att tävla i landets högsta serie när det väl är dags för avkast någonstans i mitten av september.

En vinst i Lund mot Lugi HF hade räckt för att vi skulle knipa en kvalplats och på så sätt undvikt nedflyttning men dessvärre räckte vi inte till mot våra motståndare och båda poängen stannade i Skåne.

En ny verklighet väntar för oss och det är vi medvetna om. Helgen kommer ge oss tid att vara ledsna, besvikna, förbannade och uppgivna men när måndagen kommer så är vi alla redo att kavla upp våra ärmar och jobba stenhårt för att sakta men säkert ta oss tillbaka där vi hör hemma, i handbollens finrum!

En lång, jobbig och tuff resa väntar, det är vi införstådda med. Men vi är fast beslutsamma om att ta oss igenom detta, tillsammans med spelare, fans, medlemmar och alla som har sina intressen i handbollsföreningen Redbergslids IK.

Vi kommer komma tillbaka, det vet vi. Men vi skall göra det på rätt sätt och med hållbarhet och långsiktighet så att vi kan se fram emot 40 nya år där vi får tävla mot dom bästa.

Vi har stor tro på vår förening och våra ungdomar som spelar hos oss idag, fast beslutsamma om att många av våra kommande A-lagsspelare redan finns i våra led redan idag och vi ser fram emot att sakta men säkert fortsätta fylla på med egna talanger för att på så sätt forma framtidens handbollsspelare.

Sist men inte minst så vill vi rikta ett stort tack till alla fans, medlemmar, volontärer och partners som har stöttat, hejat och hjälpt oss under året. Det har varit tufft för alla, det är vi fullt medvetna om men vi är evigt tacksamma för att ert stöd, det betyder allt!

På måndag börjar resan tillsammans för att ta oss tillbaka, vi hoppas, önskar och vill att ni hänger med oss mot framtiden!