Klubb Elegant

I Klubb Elegant stärker vi förutsättningarna för framtiden - tillsammans!

Fortsatt utmanande läge för klubben

Ingen har nog undgått det dystra resultat som vårt herrlag får med sig från årets seriespel. Tyvärr missar vi att hålla oss kvar i Allsvenskan med minsta möjliga marginal, och nedflyttningen till division 1 är ett faktum för vårt representationslag på herrsidan. På damsidan går det dock som tåget och laget går upp till division 1 efter en fantastisk säsong där de är obesegrade och har tagit hela 24 segrar!

Klubben dras fortfarande med ett utmanande ekonomiskt läge. Internt har vi gjort stora ansträngningar med att minska våra skulder och lönekostnader. För att få skutan på rätt köl igen krävs dock att vi ökar våra intäkter. Det är där du kommer in!

100 personer tillsammans i Klubb Elegant!

För att få Redberglids ekonomi på fötter igen vill vi starta ett initiativ där vi ska bli 100 personer eller företag som stöttar klubben med 25 000 kr var. Då skapar vi en grundplåt på 2,5 miljoner som blir en oerhört viktig pusselbit för att klubben ska kunna fortsätta sitt arbete med vår herr-, dam- och ungdomsverksamhet.

Nätverk och lärande

Vi tror att du som är medlem i Klubb Elegant är nyfiken på både det nya som händer i klubben men också på omvärlden. Därför erbjuds fyra föreläsningar under året:

Mikael Franzén

Herrlaget - förr, idag och framåt

Jerry Hallbäck

Att skapa vinnande lag

Stefan Lövgren

Landslagshandboll, det breda perspektivet

Per Carlsson

En resa med ett av Sveriges ledande bolag genom tiderna; Volvo AB

Dessutom ses vi på en gemensam nätverksträff under året. Det ingår även två säsongskort där du kostnadsfritt kan se både damernas och herrarnas matcher.

Handbollen och ekonomin

Handbollen och ekonomin Redbergslids IK är inte ensamt i idrottssverige med att få det allt tuffare att hålla de röda siffrorna borta från resultatredovisningen. Pandemin, ökade löne- och lokalkostnader samt minskade intäkter både från publik och partnerskap är något vi delar med många klubbar. För att ha möjlighet att driva en verksamhet med en tydlig bredd för ungdomar som vill spela handboll och samtidigt en elitsatsande spets både inom herr och dam krävs det att vi tänker kreativt kring de möjligheter som finns och ger den funktion som idrott fyller i samhället ett tydligt värde. Vi har startat ett antal kommittéer som exempelvis driver vår fina ungdomsverksamhet framåt och sköter vårt säljarbete. Genom Klubb Elegant tar vi ytterligare ett steg framåt och vi hoppas att du vill vara med.

Vill du veta mer? Kontaka mig!

tony.larsson@redbergslid.se 0707229137