Matchrapport – HK Aranäs – Redbergslids IK 37-28

Ska man se något positivt med matchen mot Aranäs så är det att målskyttet framåt trots allt fungerar ganska bra. Tyvärr blir det en klen tröst när vi släpper in 37 mål bakåt och missar inte mindre än fem straffar.

Det blev en tung kväll i Kungsbacka för Redbergslids IK. Den första kvarten var det jämnt, men sen började Aranäs sakta dra ifrån. I halvtid ledde Aranäs med tre bollar, 17-14.

Återigen är det många tekniska fel som motståndarna snabbt kan kontra på som gör att vi tappar matchen. Det och flera utvisningar gjorde att vi blev väldigt tunna bakåt.

– Det är alldeles för dåliga straffar. Sedan drar vi på oss några dumma tvåor och matchen blir lite hackig till Aranäs fördel. Vi kan inte bara ta de snabba, dumma avsluten, säger Linus Lövgren till GP efter matchen.

Bland ljuspunkterna hittar vi dock Mikael Mäkeläs underbara straffräddning i nionde minuten och räddningen av Robert Ladans friläge i fjortonde.

Szymon Dzialakiewicz gjorde en stabil match och hans jämfota hoppskott står inte Linus Arnessons långt efter.

Samuel Lindbergs och Oskar Joelssons utsökta kombination i början av andra visade också att det finns mycket handboll i laget.

Nästa match spelar vi redan på lördag då vi möter Guif i Eskilstuna.

Målskyttar:

Szymon Dzialakiewicz 9, Marko Lasica 4, Anton Schultze 3, Oskar Joelsson 3, Mario Lipovac 2, Samuel Lindberg 2, Anton Gustafsson 1, Linus Lövgren 1, Ludvig Högberg 1.