Redbergslid och Gais får dela på 30 miljoner för ungdomsidrotten 

Via Roseleaf-stiftelsen, som instiftades av den bortgångne företagsledaren Björn Roslöv, har Redbergslid tillsamman med Gais fått en första utbetalning på en halv miljon kronor vardera.  

Roslöv som var en hängiven supporter av båda klubbarna startade stiftelsen 2017 med det uttryckliga målet att stötta ungdomsidrotten. Tyvärr gick Björn Roslöv bort i covid-19 2020. 

Nu har stiftelsen gjort en första utbetalning på tillsammans en miljon till klubbarna. En summa som årligen kommer att betalas ut. 

– Han brann ju för sammanhangen i idrotten, och följde också klubbarnas dåliga ekonomi. Det är ju första utbetalningen nu, och beroende på utdelningen kan det variera lite. Men det är riktat mot barn och unga, så länge klubbarna har den verksamheten delas pengarna ut, säger Anna Reynold vid stiftelsen Roseleaf. 

– Det känns fantastiskt att kunna förvalta hans goda minne och hans arv via stiftelsen Roseleaf, säger RIK:s klubbchef Kristoffer Myrfalk till SVT. 

– Vi ska se till att använda de här pengarna som vi får här på bästa vis, säger Tony Larsson till GP. 

Sedan ett par år driver Redbergslids IK satsningen Good Life som går ut på att få unga människor att förstå vikten av rörelse, kost, hälsa och ett vänligare språkbruk. Inom ramen för projektet bistår Good LIfe även med läxhjälp. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/han-testamenterade-30-miljoner-till-sportklubbarna-gais-och-rik-duktiga-pa-samhallsansvar

https://www.gp.se/sport/fotboll/gais-och-rik-f%C3%A5r-miljonbidrag-till-ungdomsidrotten-1.81494601 (Bakom betalvägg)