Seger i sista matchen i år för damerna!

Sista matchen för damerna innan juluppehållet. Samma motstånd som i söndags. Hade Baltic hunnit ändra på något i sitt spel?

Matchen började som i söndags där RIK gjorde tre raka mål och Anna räddade precis allt. Men sedan vaknade Baltic till. Mycket slarv, missade skott och en utvisning hos hemmalaget gjorde att Baltic kunde komma ikapp. Till och med förbi. 5-7 stod det på tavlan innan det var dags för RIK att vakna till.

RIK gör det de ska i slutet av första halvlek och kan gå till halvtidsvila i ledning med 11-8.

I andra halvlek var det ett annat RIK som kom ut på plan. Mer distinkta i avsluten och inte lika mycket slarv gjorde att de kunde dra ifrån och spela av matchen. Även i försvaret stod de bättre och Baltic kom inte till lika bra lägen som i första halvlek

Det damerna kan ta med sig efter denna match är att när de väl bestämmer sig är det inte mycket som kan stoppa dem. Julia Bjerkesjö Dahlberg var den spelare i RIK som gjorde bäst ifrån sig och var säker i sina avslut.
Det var riktigt kul att se Moa på plan igen. Första matchen sedan april 2022 och hon nätade direkt.

Det var inte direkt något finlir från något av lagen men en vinst är alltid en vinst. Och det är aldrig fel att gå på julledigt som serieledare.

Nu väntar en månads spelledigt innan damerna åker till Kungälv för match 13 januari.

Slutresultat: 32-21 (11-8)

Målskyttar RIK: Julia Bjerkesjö Dahlberg 6, Matilda Rosblad 5, Ebba Gustafsson 4, Emma Moen 4, Selma Maderner 3, Fanny Lindström 3, Märta Tilly 3, Josefine Rudvall 2, Lisa Leijon Grip 1, Moa Eriksson 1.

Målskyttar Baltic: Olivia Vilhelmsson 8, Emma Miholic 4, Meja Ehring 3, Linnea Wedell 3, Felicia Westheim 1, Li Alkås 1, Thea Thunell 1.

Domare: Mats Arnsmar & Daniel Forsander.