Summering av säsongen

En speciell säsong är nu slut och till sist så avslutades ändå säsongen positivt då vi vann 3 raka matcher i kvalet mot Amo HK.

En säsong som inleddes med hela 8 nya spelare i truppen varv hälften av de fortfarande var juniorer började med en uddamålsförlust hemma mot HK Aranäs. Den matchen skulle tyvärr spegla vår nivå under höstens seriespel. Att vi hela tiden var steget bakom motståndet och inte hittade ett lugn i vårt spel påverkade denna nya trupp mer än vad vi hade trott på förhand. När vi sen valde att byta tränare i december så blev det startskottet på något nytt och hoppfullt. En andra chans för spelarna att hitta den nivå vi alla visste de hade i sig. Med inledande segrar mot Guif och Önnered fick vi lite mer andrum än tidigare. Under våren var insatserna betydligt bättre och vi lyckades tillslut att nå en kvalplats med liten marginal och i kvalet visade killarna att de inte tänkte ge laget från Småland någon chans att störa de. Såklart en lättnad för hela föreningen och en viktig erfarenhet för vårt unga lag.

Denna säsong har vi sett spelare som tex. Elliot Stenmalm, Oskar Joelsson och Ludvig Högberg utvecklas ordentligt tillsammans med våra rutinerade spelare. Under ledning av Bagarn och resten av ledarteamet har de funnit en väg framåt som bådar gott inför framtiden.

Nu när vi går till lite välförtjänt ledighet så är jobbet med nästa års trupp inne i slutfasen. Några slutliga pusselbitar ska falla på plats men vi är glada att stora delar av truppen är kvar och vi är övertygade om att denna trupp kan göra det betydligt bättre poängmässigt 2021-2022.

Redbergslids IK