Tuff batalj i Varberg!

Sargade efter två förluster i de två första omgångarna var det ett hungrigt RIK som äntrade golvet i Varberg. Varberg kom från full pott mot IFK Karlskrona och Kungälvs HK så nog var det ett prydligt facit som de ville förfina.


Inledningen är jämn och tuff där det byts mål tills Varberg lyckas dra ifrån efter några utvisningar hos RIK. Det blir en tidig time-out för RIK som renderar ett kompakt och stabilt försvarsspel hos gästerna. RIK äter sig så sakteliga ikapp anförda av Olle Röken, Anton Gustafsson och den mycket duktige Johan Bergström i målet. När halvtidsvisslan ljuder är RIK i ledningen efter en mycket stark avslutning.

Varberg slår i halvtidspausen om till 7-6 spel, som till en början kapar bortaledningen. Den stora och avgörande punkten är i mitten på andra halvlek där Olle Röken får sin tredje utvisning som renderar ett rött kort. Fram till dess har RIK:s ledning växt och bortalaget kontrollerar händelserna fullt ut.

Den sista kvarten blir sönderryckt av ytterligare utvisningar och Varberg äter sig ikapp för att till slut ha chans att avgöra. Matchen slutar dock lika och Varberg är det laget som ska vara mest nöjda med det resultatet är känslan när slutvisslan ljuder.

RIK kommer upp i en fin nivå mot erkänt svårspelade Varberg, i Varberg. Nu räckte det inte hela vägen till två pinnar men det fanns tendenser som var mycket trevliga.

Kom ner och stötta laget nästa Lördag när Kungälvs HK kommer på besök 14.00 i Prioritet Serneke Arena.

Slutresultat: 29-29 (11-16)

Målskyttar RIK: Carl Hamberg 7, Anton Schultze 5, Olle Röken 5, Albin Henriksson 4, Anton Gustafsson 4, Isak Hasanic Holmgren 2, Linus Lövgren 1, Lukas Rådberg 1.

Målskyttar Varberg: Daniel Lindroos 5, Jonathan Lind 4, Linus Eriksson 4, Filip Andersson Moberg 4, Filip Berentsen 4, Axel Skoog 2, Linus Lindberg 2, Carl Aronius 1, Johan Szybanow 1, Julian Sjögren 1, Elias Lundqvist 1.

Domare: Richard Canbro & Jasmin Kliko