Första träningsmatchen för säsongen

Drygt 200 personer hade idag letat sig till Lundenhallen för att bevittna mötet mellan RIK och Vendsyssel. Vendsyssel ska spela i den danska motsvarigheten till Allsvenskan kommande säsong.

För att vara så pass tidigt på säsongen som det är gjorde RIK en riktigt bra match och vann till slut med 32–23 (19–11).

Ganska omgående tog RIK tag i taktpinnen och utökade ledningen sakta men säkert under hela första halvlek. Det var oerhört kul att se att nyförvärven Olle Röken, Lukas Rådberg, Albin Henriksson och Johan Bergström stor för stabila insatser samtidigt som både Calle Rydén och Vlado Pusic fick dunka in några mål var.

I början av andra halvlek var danskarna mer på tårna och kom som bäst i kapp till tre måls underläge.
Publiken fick också anledning att jubla vid två tillfällen. Ena gången när danskarna kastade mot tom kasse och Tage Barne kommer inspringandes, kastar sig likt en fotbollsmålvakt och räddar bollen i sista stund. Den andra gången var när Linus Lövgren drog en svettig underjamare i nättaket från V9. Då applåderade även danskarna.

RIK kan ta med sig ett aggressivt och rörligt försvarsspel och att trycket i kontringarna emellanåt ser riktigt spännande ut. Anfallsspelet bjöd på många fina bollsläpp och raka attacker.

Domarparet Tony Holmberg och Maths Nilsson skötte sig utmärkt.

Nästa träningsmatch spelas mot Kärra HF i Rosendalshallen 17 augusti klockan 18.00. Hoppas att vi ses då!