Nystart!

Hej alla goa och härliga RIK:are! 

Jag fick en fråga om att få leda en omstart som huvudansvarig hos Redbergslids IK:s herrar, något jag valt att acceptera. Det har krupit på ett begär om att bli tränare efter min senaste sejour i klubben, en känsla av att vilja stå på golvet och utbilda igen.
Det var svårt att motstå frågan från klubben som betyder allra mest för mig.

Vi kommer att forma ett team av ledare framåt där min före detta spelare Pontus Mellegård kommer att vara assisterande och min högra hand, det blir ett perfekt komplement, det blir spännande att se vad vi kan återkomma tillsammans. Det känns som om det finns en framåtanda som vi ska behålla. Lite snett vid sidan kommer vi ha Pär Jilsén som kommer att fokusera på att utveckla våra kanter, ingen kan det bättre i Sverige! Fikret Handan kommer att hjälpa A-laget under största delen av veckorna men integreras i de yngre trupperna neråt för att säkerställa att vi får ett flöde underifrån som är bra. Målvakterna i föreningen har en läromästare av rang.

Vi har försökt att behålla en stomme vi finner ligger i linje med det vi nu vill skapa bland både spelare och ledare, det finns en linje som ska följas. Utveckling av unga spelare, god fysisk status, tydliga värderingar. Det kommer att bli viktigt att vi gemensamt som klubb har en förståelse för att detta bygget ska innefatta stärkt ekonomi, förbättrad organisation och ett arbete som kommer att pågå över tid. Det gäller alla från styrelse ner till yngsta medlemmar. Vi renoverar för att se till att klubben ska stå stadigt i 100 år till!

Några nya ansikten kommer ni få se under hösten i vårat herrlag. Från Torslanda HK kommer trollkarlen Albin Henriksson, magiker med härlig känsla för spelet. Energiknippen Olle Röken, det kommer bli en värvning helt i RIK andans sanna tecken. En krigare uti fingerspetsarna, beredd att göra det som krävs för att vinna! Välkommen Olle! Från Partille kommer pjäsen på 2.08m Lukas Rådberg, det blir ett gott tillskott i vår härliga trupp. Det kommer bli spännande att se var Lukas resa slutar, vi tror vi kan få fart på hans utveckling de närmsta åren, det blir en härlig utmaning. Från Torslanda HK kommer Johan Bergström, en stabil målvakt som är förhållandevis ung men ändå rutinerad. Johan har varit aktuell för RIK under min tidigare era som tränare. Det känns nu härligt att kunnat knyta säcken men Johan hos oss. Det är en perfect match! 

Välkomna till eleganterna!

Mycket arbete väntar för oss över tid, vi ska successivt sätta byggstenar så att det finns ett grundfundament som inte rubbas så lätt.
En ny era väntar med nya förutsättningar. Flytten till Prioritet Serneke Arena blir fulländad med nybyggen som för oss närmare en hem att förhålla oss till. Det blir en ny identitet som vi ska ta emot med öppna armar. Det är hög tid att göra detta ordentligt från början. Var gärna med och stötta Redbergslids IK på denna härliga resa, vi ska tillbaka tillsammans.

Mvh Jasmin Zuta – Tränare Herrar A

Jasmin Zuta