Redbergslids IK omorganiserar

För att kunna möta framtida behov när det gäller att utveckla klubben, attrahera nya partners och utveckla koncept i den nya Prioritet Serneke Arena kommer Redbergslids IK att omorganisera såväl på kansliet som i den sportsliga ledningen.

Det är nu klart att Kristoffer Myrfalk tillträder som ny klubbchef från och med mitten på maj. Kristoffer har en bakgrund som spelare i RIK men har de senaste åren jobbat på Randstad. Där har han ansvarat för en del stora konton och jobbat med förändringsledning samt affärsutveckling mot såväl den svenska som den internationella marknaden. Nuvarande klubbchef Tony Larsson kommer få en delad roll i att leda försäljningsarbetet och axla ansvaret som sportchef för både dam- och herrsektion. Henrik Lundström tar ett kliv bakåt och kommer finnas med som ett stöd i bakgrunden

På herrsidan är det också klart att Magnus ”Bagarn” Johansson lämnar klubben efter en och en halv säsong. En kombination av de sportsliga resultaten samt att klubben vill bygga en ny identitet ligger bakom beslutet. Vi är oerhört tacksamma för Magnus hängivenhet och passion som varit en stor del i att klubben är kvar i Handbollsligan. Ny tränare för herrlaget blir Marinko Kurtovic som de senaste åren tränat Arendal och Runar på ett framgångsrikt sätt i Norge. Vi tror att Marinko är helt rätt person i att utveckla vårt A-lag och i klubbens sätt att tänka och utbilda unga spelare. Marinko tillträder from den 1 juni och har avtal över 3 år. Filip Olausson kommer även att lämna sin roll som assisterande tränare och som ansvarig för junior och a-ungdom.

För vidare information eller frågor,

Lena Engström, ordförande
0704-979768

Tony Larsson, klubbchef
0707-229137

Kristoffer Myrfalk
0724-501633