RIK <3 Suicide Zero

”Vi är otroligt stolta över att ingå ett samarbete med Suicide Zero. De bidrar med kunskap till både organisationen och våra medlemmar vilket är ett viktigt steg för att ta ett större grepp om ämnet. Nu fortsätter vår resa mot ett bättre klimat för våra medlemmar där vi pratar om vårt mående och förhindrar suicid.” – Ann Filipsson, föreningsutvecklare.

Förra säsongen fokuserade RIK på psykisk ohälsa, det uppmärksammades bland annat med en temamatch samt insamling till Suicide Zero i Loves namn. Vi samlade då in över 68 000 kr och har sedan dess fått uppvaktning av Suicide Zero. Samarbetet sträcker sig över säsongen 2023-2024 och innebär att vi kommer få bättre möjligheter att uppmärksamma ämnet genom utbildningar och kunskapsspridning.

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska antalet personer som dör genom suicid. De arbetar mot en nollvision för självmord i Sverige genom att bilda opinion och påverka beslutsfattare, öka kunskapen om självmord samt minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa. Såhär säger Marcus Eriksson, regionansvarig i Västra Götaland:

“Vi från Suicide Zero är väldigt glada och stolta över detta samarbete, Redbergslids IK är en anrik förening med ett stort samhällsengagemang och detta är ytterligare ett bevis på det. Nu börjar vårt gemensamma arbete, jag är övertygad om att vi tillsammans kommer göra skillnad för väldigt många.”

Tillsammans kan vi hjälpa!

#viärRIK #suicidezero #suicidprevention

Vill du veta mer eller behöver du hjälp? Vänligen kontakta ann.filipsson@redbergslid.se eller besök https://www.suicidezero.se/