Ysander lägger bort handbollsskorna

Oskar Ysander har bestämt sig att sluta spela handboll och kommer därmed inte att tillhöra spelartruppen 2021-2022. Däremot kommer han inte försvinna från klubben utan vi kommer kunna få ta del av Oskars andra kunskaper som sträcker sig längre än att hysta in en läderboll i ett mål eller knuffas lite på linjen med motståndare.

Som de flesta vet kom Oskar tillbaka till RIK för 3 säsonger sedan då han hade slutat för att satsa på sin civila karriär. RIK vill passa på att tacka Oskar för dessa år där han verkligen gått främst i ledet som en av de stora ledarna i laget. Med sin vilja har han haft en stor inverkan på alla unga spelare vi lyft upp under åren. Både föreningen och lagkamraterna är tacksamma för det.

Oskar berättar här själv om beslutet:

“Jättetufft beslut, jag trivs extremt bra i laget, med Bagarn som ny tränare och i föreningen som stort. Samtidigt känns det som rätt beslut, har man inte total motivation tror jag inte att man kan bidra fullt ut till laget och dess framgång. Jag vill tacka alla lagkamrater som jag har spelat med sedan comebackåret, det är ni som gjort det hela till den roliga upplevelsen det har varit! 

Nu skall det bli intressant och kul att kliva in i en ny roll i föreningen, jag har fått ett erbjudande från Valberedningen som jag tackat JA till. Förhoppningsvis kan jag bidra med mina erfarenheter som spelare för att fortsätta hjälpa föreningen på dess spännande resa. Räkna med att se mig både på träningar och matcher framöver. HEJA RIK!

Även om det är ett tråkigt besked att tappa en av våra nyckelspelare är vi också glada och stolta att Oskar vill engagera sig i RIK även i framtiden. Det visar att hjärtat för klubben finns där.

Redbergslids IK