Seger i legendarmatchen!

Dagen startade på bästa sätt. Drygt 3500 personer hade tagit sig till Halmstad Arena för att se legendarmatchen mellan Drott och RIK. Ett RIK som var anförda av Ljubomir Vranjes och Peter Gentzel visade direkt att takterna sitter i. RIK rann ifrån omgående och efter ett par minuter stod det 2-6 på resultattavlan. En ledning som aldrig släpptes. Det fanns en värma mellan spelarna och klubbarna som kändes hela vägen upp på läktaren. Publiken levde med och klappade för båda lagen. Tempot va emellanåt lågt men publiken bjöds på båda japaner, flippar och annat smått och gott. 

Med kvarten kvar att spela ledde RIK med sex bollar och Drott växlade upp i ett sista försök att gå ikapp. Men RIK drog ner på tempot och spelade långa anfall. Men det blev jämt, rafflande och välspelad till publikens förtjusning. 

Genztel förtjänar ett rejält omnämnande och frågan är om den mannen inte platsar i Handbollsligan fortfarande. Ljubo såg väldigt tränad och harmonisk ut. Frasse och Arpfjord gjorde ett fint jobb både bakåt och framåt. De vänsterhänta fick dela på H6 och H9 där Mellegård visade fin form. Ivelands skytte sitter i och Berntsson känsla är fantastisk. Lönn hade kvar sitt skytte och Anders Franzen bjöd på både genombrott och fina inspel. Matte va stabil på V6 och körde den patenterade knorren. Westphal löste av Gentzel på ett fantastiskt sätt. Lövet dirigerade från sidan med bravur. Och på bänken satt Ola Lie, Lars Jeppsson och Leif Sockander och såg ut att njuta av uppvisningen.

Tusen, tusen tack till HK Drott och Halmstad! Även ett stort tack Christian Albinsson, det hade varit en dröm att ha en sådan supporter i RIK.