Herrarna till Norge

A-laget har varit igång drygt två veckor och efter sju dagar i Danmark med 15 träningspass och tre matcher är det dags för Skärgårdslekarna i Norge. Vi fick ett kort snack med huvudtränare Marinko Kurtovic som säger såhär innan turneringen i Norge.

-Vi är väldigt glada att vara här på Oslo Convention Center, och delta i Skärgårdslekarna.

Vad är dina förväntningar på Norgeresan?

-Vi ska jobba vidare med anfallsspelet och så sakteliga börja hitta former för vårt försvarsspel. Jag förväntar mig att spelarna ger 110 % för att vinna varje match.

Hur ser du på lagets utveckling hittills ?

-Vi har jobbat hårt med spelarnas fysiska status, det är viktigast. Vi kommer vara oerhört beroende av att spelarna är hela, friska och genomtränade. Det handbollsmässiga kommer bli bättre för varje dag.

Vilka delar i spelet vill du få mest svar kring?

-Eftersom vi jobbat mest med anfall, är det där jag vill se förändring. Bollsläpp, minska tekniska fel och hota med tajming och vid rätt läge jobbar vi mycket med.

Några spelare som imponerat på dig hittills?

-Låt oss prata om det efter Norgeresan.  

Från torsdag till söndag deltar herrarna återigen i en försäsongsturnering som heter Skärgårdslekarna och går av stapeln i Tönsberg, Norge och arrangeras utav den norska klubben Nötteröy Håndball där vi får möta lag både från Norge och Danmark.

Spelschemat för Skärgårdslekarna i Norge ser ut som följer:

Torsdag 11/8 Klockan 17:30 Sandnes (NOR) – RIK

Fredag 12/8 klockan 16:00 RIK – Ribe-Esbjerg (DEN)

Lördag 13/8 klockan 14:30 RIK – Tvis Holstebro (DEN)

Söndag 14/8: Placeringsmatch – Tidpunkt och motstånd annonseras på senare under helgen.

Turneringen i Norge blir våra sista förberedelser innan ATG Svenska Cupen drar i gång onsdagen den 17/8 då vi möter VästeråsIrsta HF på bortaplan klockan 19:00.

Häng gärna med oss på Instagram och Facebook under helgen för att ta del av uppdateringar, bilder och resultat.