Ola Storm – ny idrottspsykologisk rådgivare i RIK

Ola Storm jobbar till vardags med psykologisk behandling på ungdomsmottagningen i Olskroken, där har arbetat i sex år. Han är i från början utbildad till socionom och har sedan vidareutbildat sig i KBT. Nu ska Ola Storm bli idrottspsykologisk rådgivare i Redbergslid.

– Förra året kontaktade jag svenska fotbollsförbundet och sa att jag ville arbeta mer med idrott. De sa då att jag stämde in bra på deras profil och jag fick även träffa damlandslagets idrottspsykologiska rådgivare för tips och råd. Han sa att i och med att jag varit inom idrottens värld i hela mitt liv och att jag har rätt kompetens så var det bara att tuta och köra, säger Ola Storm och fortsätter:

– Jag kontaktade då flera klubbar där Redbergslid var en av dem. Sedan hade jag möte med Tony Larsson då klubben trodde att det fanns ett behov av en idrottspsykologisk rådgivare inom föreningen. Nu testar vi och ser om jag kan hjälpa dem med den psykologiska biten för att spelare och ledare inom föreningen ska kunna må bra, prestera och samtidigt även ha kul när de spelar handboll.

Ola Storm träffade Redbergslids A-lag för första gången under förra veckan.

– Jag träffade laget för första gången i helgrupp förra veckan och nu i veckan ska vi ses igen. Sedan kommer vi även att ha fler träffar framöver och se vart det tar vägen. 

Till en början kommer Storm gå igenom grundläggande psykologiska processer som spelarna i sin tur kan ta med sig ut på handbollsplanen men även i livet.

– Det första steget är att kunna förstå hur tankar och känslor hänger ihop med beteende. Hur påverkar det spelarna på planen? Vad behöver spelarna göra för att kunna få ut det de vill på handbollsplanen? Det är sådana saker vi kommer börja med att gå igenom, säger han.

Ola Storm har nu arbetat med Redbergslids A-lag lite mer än en vecka och han ser positivt på framtiden.

– Det känns jätteroligt och spännande att få vara en del av Redbergslid! Jag har verkligen tagits emot bra sedan första kontakten med klubben. Detta är en förening som jag gärna vill arbeta med. De verkar vara ett väldigt härligt gäng, alla är trevliga och vill varandra väl, säger han och fortsätter:

– Mitt mål är att spelarna och ledarna ska ha med sig fler psykologiska verktyg när de spelar handboll. Som i  slutändan kan leda till att de kan vara mer av den spelare och lag de vill vara på planen. Kan jag bidra med en pusselbit som för Redbergslid framåt så är jag jättenöjd.

Fanny Juhlin, fannyjuhlin15@gmail.com